El CINC és una iniciativa de la Direcció General de Política Lingüística del Departament de Cultura amb l’objectiu de fer créixer l’oferta de cinema infantil en català existent al mercat i potenciar l’hàbit de veure pel·lícules en català, gràcies a una programació atractiva, una política de preus baixos i una oferta que arriba a tot el territori. El CINC es programa cada any durant dos períodes: tardor i primavera.

L’Ateneu cinema acull aquest cicle projectant quatre pel·lícules aquesta tardor els diumenges a les 11 del matí.

«Buscant a Dolly» el 22 d’octubre.
Walt Disney Pictures presenta nous materials dels personatges de Buscant a Dory, seqüela de la cinta d’animació en 3D produïda per Pixar en 2003 i que en aquesta ocasió canvia el rol protagonista de Marlin i Nemo a Dory, el divertit peix de memòria a curt termini. (+ info)

 

«El nadó en cap» el 5 de novembre.
El film està dirigit per Tom McGrath (Madagascar 3). L’argument se centra en Tim, un nen de 7 anys amb una vida perfecta. Tot canvia quan arriba el seu nou germanet, un nadó preciós que fa que als seus pares els caigui la bava. (+ info)

 

 

«Zootròpolis» el 19 de novembre.
Comèdia d’aventures que transcorre en un món ideal en què no existeixen els humans, i mamífers de totes les classes i mides conviuen en una moderna metròpoli animal anomenada Zootròpolis. La pel·lícula es basa en un llibre amb el mateix títol, publicat en català per Grup 62. (+ info)

 

«Capità calçotets» el dia 10 de desembre.
El film ha estat dirigit per l’actor, guionista i director David Soren, que també ha dirigit altres films de DreamWorks estrenats en català. Un parell d’alumnes entremaliats hipnotitzen el director del seu col·legi i el converteixen en el Capità Calçotets, un superheroi molt peculiar, que no pot volar ni té superpoders amb una indumentària encara més peculiar. Tots tres viuran un munt de divertides aventures (+ info)