Una de les grans fórmules de la nova comèdia a Europa és agafar una persona d’una nacionalitat concreta colocar-la a un ambient, o país oposat al seu, creant així contrastos, exposant certes situacions còmiques, que han fet de films com «Bienvenidos al Norte», «Ocho Apellidos Vascos» o «Bienvendos al Sur», en grans èxits. Ara els italians han tornat a explotar la fòrmula amb Un italiano en Noruega.

Una comèdia on la idea inicial, la fotografia, i  la música et sitúen molt bé al film. El plantejament inicial està ben executat, tot i que el seu actor principal, Checco Zalone (un actor còmic molt famós a Itàlia) interpreta a un personatge una mica histriònic.

La idea de un italià que vol un càrrec públic  i el fan voltar per diferents parts del món per treure-se’l de sobre, és força divertida i atrevida, ja que no deixa de tenir una forta càrrega de crítica social i laboral del país transalpí.

Sense ser una comèdia que sorprengui, si que farà pasar una bona estona a tothom que vulgui esvair-se dels seus problemes.