La 15a edició del Festival Zoom tindrà lloc del 21 al 26 de novembre a Igualada i Barcelona. Una cita imperdible per a tots els amants de la ficció per a televisió de Catalunya, l’Estat espanyol i d’arreu del món.

Aquestes són les projeccions al teatre i a la sala de cinema de l’Ateneu :

El nom

Dimarts 21 de novembre a les 20:30 h.
(Teatre municipal)

SINOPSI

El Vicenç és a punt de ser pare per primera vegada als quaranta anys. Quan li conviden a sopar a casa d’Isabel i Pere, la seva germana i el seu cunyat, es retroba amb el Claudi, un bon amic de la infància. Mentre esperen a Anna, la companya de Vicenç, que té el costum d’arribar amb retard, li fan tot un seguit de preguntes sobre la seva paternitat i el que això comporta sense perdre mai el sentit de l’humor… Però, quan de sobte li pregunten si ja ha escollit un nom per al nen, la seva resposta deixa a tots bocabadats.


De la ley a la ley

Dimecres 22 de novembre a les 20:00 h.
(Cinema Ateneu)

SINOPSI

Biòpic de qui fou preceptor de Joan Carles I i posteriorment anomenat guionista de la transició Torcuato Fernández Miranda (Gijón 1915- Londres 1980). Aquest telefilm recupera ara el paper d’aquest personatge essencial per al desmuntatge del règim franquista i el com va trobar la fórmula per canviar el sistema, per passar de la dictadura a la democràcia.


Charité

Dijous 23 de novembre a les 18:00 h.
(Cinema Ateneu)

SINOPSI

A l’hospital Berlín Charité arriba amb apendicitis aguda l’òrfena Lenze. El Doctor Behring és un dels pocs metges que a l´Alemanya de finals de segle XIX pot assumir aquesta delicada operació. La cerca d´una vacuna contra la tuberculosis del Doctor Kock dóna pas a la disputa entre els dos joves candidats: els doctors Behring i Ehrlich. Un tv movie històrica amb les petites històries dels qui formen aquest hospital però també d’aquells personatges fonamentals per a la història d’Alemanya.


In Arte Nino

Dijous 23 de novembre a les 20:15 h.
(Cinema Ateneu)

SINOPSI

Una pel·lícula sobre l’actor Itàlia Nino Manfreddi que ofereix una descripció sobre el període més dur i significatiu de la seva vida, des que el 1943 deixa el sanatori fins a 1958 quan aconsegueix l’èxit i es transforma en un nom familiar pel públic Itàlia. Nino descobreix quina és la seva autèntica vocació: Actuar, un desig de vida. Una vocació reprimida pel seu pare: Romeo Manfreddi, un mariscal de la policia de Ciociaria. Un home estricte pel qual el deure, l’obligació, és sempre una prioritat. Una lluita entre pare i fill, que marcarà el camí cap a l’èxit de Nino. En el camí hi apareix també l’Antònia, la mare de Nino, una dona que mescla l’alegria i la tristesa en la seva personalitat. El conflicte amb el seu pare no farà decaure Nino en la seva voluntat d’actuar -no és el seu estil.


Els fills del sol

Dijous 23 de novembre a les 22:00 h.
(Cinema Ateneu)

SINOPSI

A l´Europa de l´exili, el jove científic Ferran Calvet decideix viatjar a Galícia des de Edimburg, on ha estat exiliat exercint de professor a la universitat. A Santiago de Compostel·la, on ja havia exercit de catedràtic en els anys de la república, és apartat de la docència universitària pel govern franquista. Represaliat, comença a treballar a Laboratorios Zeltia, on podrà aplicar tots els seus coneixements tècnics.


Wunschkinder

Divendres 24 de novembre a les 21:30 h.
(Cinema Ateneu)

SINOPSI

Sempre hem pensat que l’amor en una parella es consolida quan arriba un nen. Què passa quan aquest amor no arriba? Aquesta és la història de Wunschkinder: Marie i Peter desitgen un fill per tal de convertir-se en una família completa. Després de molts intents fallits es decideixen a adoptar un nen a Rússia i molts mesos d’espera després surten a trobar a la seva futura filla. La burocràcia russa o un sistema judicial que dificulta el procés acabarà posant traves fins i tot a la seva relació.


Vida privada

Dissabte 25 de novembre a les 16:30 h.
(Cinema Ateneu)

SINOPSI

Enmig dels profunds canvis socials i polítics ocorreguts a Barcelona entre el final de la Dictadura de Primo de Rivera i la Segona República, el primogènit d’una família aristòcrata arruïnada cau en una espiral de decadència, mentre que el seu germà petit lluita per tornar a la cúspide a qualsevol preu i sense cap tipus d’escrúpol. Prostitució, xantatges, enganys i passions prohibides es troben en aquesta adaptació de Vida Privada, la sòrdida i implacable novel·la de Segarra.


Merlí

Dissabte 25 de novembre a les 18:00 h.
(Teatre municipal)